tiistai 15. lokakuuta 2013

Sari Luhtanen: MurusiaSari Luhtanen: Murusia
Tammi, 2013


"Emmi on aina jäänyt ystävänsä Lilin varjoon. Nyt hän on yllättäen itse valokeilassa! Menestyksen sokerihumalassa on vaikea pitää pää kylmänä.

Emmin elämä, koiraa myöten, on koostunut muiden rippeistä. Hän päätyy kotitalousopettajaksi, kun hohdokas Lili haaveilee elämästä Suomen Martha Stewartina. Vedonlyönnin tuloksena ystävykset osallistuvat ravintolapäivään, ja sen aikana kuuluisan ravintoloitsija Sandran huomion herättääkin yllättäen Emmi.

Hänen elämänsä saa yhtäkkiä vauhtia. Blogista tulee suosittu, miehiäkin alkaa olla tarjolla joka lähtöön ja kaikki tuntuu olevan mallillaan. Mutta kun Emmi on päässyt herkkupöytään, hän ei enää osaa lopettaa. Vähitellen hänen on tajuttava, ettei kaikkea voi santsata. On löydettävä se, mistä todella nauttii.

Raikkainta chick litiä kirpeällä sokerikuorrutuksella! Bon appétit!"


Ah, ihana ihana ihana suomalainen chick lit! Rakastuin kirjaan samantien. Emmi on aivan ihana, kotitalousopettajata, joka alkaa pitämään nopeasti suuren suosion saanutta ruokablogia. Siitä seuraa kaikkea sellaista, mistä Emmin paras ystävä Lili on haaveillut vaan. Emmi hahmona on mukava, jalat maassa oleva, pohdiskeleva. Hieman ehkä elämässään eksyksissä, tottunut tyytymään siihen mitä itselle jää. 

Murusia oli ensimmäinen kirja Luhtaselta, jonka luin, mutta hänen aiemmat teoksensa (Tuulin viemää ja Kaikkea kaunista) menevät ehdottomasti lukulistalleni niille päiville, kun tarvitsen jotain ihanaa, kepeää ja hyvän mielen lukemista. 

En tiedä mikä kirjassa oli parasta, mutta nälkä sitä lukiessa tuli. Täydellisiä kuvauksia ruoasta, mauista, ruoan valmistamisesta. Sitä melkein itse tahtoisi oppia tekemään ruokaa "oikeasti". Nam! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti